Ledardag 5 oktober

Vi har många olika sorters ledare i Enakyrkan: församlingsledare, hemgruppsledare, lovsångsledare, barn- och ungdomsledare, rådsledare, teamledare… Listan kan göras väldigt lång!

Den 5 oktober inbjuder vi alla som på något sätt har ledaransvar i församlingen till en gemensam dag av undervisning, samtal, lovsång och bön. Vi vill också bjuda in dig som just nu inte har någon formell ledaruppgift men kanske anar att Gud kallar dig in i någon form av ledarskap.

Krister håller i ett par undervisningspass under dagen, det blir tid till samtal om ledarskapets utmaningar och glädje. Vi äter en enkel lunch tillsammans till självkostnadspris.

Vi börjar klockan 10:00 med en fika och räknar med att avsluta klockan 15:00.

Du är så välkommen att vara med!

Nyckeln till frihet – Galaterbrevet

Under slutet av september och hela oktober kommer vi att studera Galaterbrevet tillsammans i söndagsgudstjänsterna. Vi har kallat serien ”Nyckeln till frihet” – därför att det är exakt det Galaterbrevet handlar om!
Förbered dig gärna genom att läsa aktuellt kapitel/avsnitt i förväg!

15 september: kapitel 1
22 september: kapitel 2
29 september: kapitel 3
06 oktober: kapitel 4
13 oktober: kapitel 5:1-15
20 oktober: kapitel 5:16-26
27 oktober: kapitel 6

Låt kärleken leva!

Parrelationer behöver underhållas för att leva och utvecklas. Enakyrkan bjuder in till parrelationskurs där deltagarna får föreläsningar, praktiska råd och massor av samtalstid med varandra. Allt med syftet att få kärleken att leva och blomma.

Läs mer om kursen och anmäl er här!

Kickoff-helg med Tigleth Malkey 6-8 september

Missa inte höstens kickoff-helg!
Denna gång har vi med oss Tigleth Malkey, riksevangelist inom Pingströrelsen. Tigleth har varit pastor i Södertäljekyrkan och Hillsong och reser nu som inspiratör och evangelist inom Pingströrelsen. Vi har bett honom tala på temat ”Att dela sin tro i vardagen.”

Vi möts följande tider:
Fredag 6/9 19:00 Gudstjänst
Lördag 7/9 16:00 Knytkalas och fest!
Lördag 7/9 19:00 Gudstjänst
Söndag 8/9 11:00 Gudstjänst med kyrklunch

VARMT VÄLKOMMEN!

Trivselstunden 11/9 med Stanley Sjöberg

Välkommen till höstens första Trivselstund onsdagen den 11 september klockan 13:30.
Denna gång har vi glädjen att hälsa pastor Stanley Sjöberg välkommen till oss. I ett estradsamtal mellan pastor Stanley och Krister Hultberg kommer aktuella frågor att diskuteras på temat ”Sekulariseringens orsaker och omfattning – vårt ansvar och våra möjligheter till förändring”.
Servering.

Församlingsmöte 25/8

Välkommen till församlingsmöte efter gudstjänsten den 25/8.
Vi kommer bland annat att ta upp:
• Tjänsten som barn-&ungdomspastor
• Ekonomi
• Information om Kickoffhelgen, Äktenskapskurs & Mission

Sommarens tema: Psaltaren – The Soundtrack of our Lives

Sommaren 2019 studerar vi Psaltaren tillsammans i Enakyrkan.
Vi har kallat serien för ”The Soundtrack of our Lives.” Ett soundtrack är till exempel den musik som ackompanjerar en film eller teaterpjäs.  Psaltaren är på många sätt som ett ljudspår i våra liv. Här finns sånger och texter som speglar hela livet, med glädje, sorg, tacksamhet, besvikelse och frågor.

Martin Luther har sagt:
”Lägg Psaltaren framför dig; du kommer att se dig själv i den,
för här finns det sanna ’känn dig själv’ genom vilket du kan lära känna dig själv
såväl som den Gud som skapat allt.”

Förbered dig gärna för sommarens gudstjänster genom att läsa texterna i förväg!
Varmt välkommen!

Sommarens gudstjänster

Psalm 1 – Krister Hultberg

Psalm 146 – Peter Ulveström

Psalm 73 – Peter Ulveström

Psalm 91 – Krister Hultberg

Psalm 103 – Stefan Vendelius

Psalm 51 – Krister Hultberg

Psalm 119 – Elisabeth Rambrant

Psalm 139 – Peter Ulveström

Psalm 107 – Aron Svernedal

04 augusti
Psalm 23 – Mikyas Kibede

11 augusti
Psalm 42 – Evelina Svernedal

18 augusti
Psalm 84 – Krister Hultberg

25 augusti
Psalm 8 – Krister Hultberg

Församlingsmöte den 26/5

Nu på söndag håller vi vårt sista församlingsmöte innan sommaren. Vi kommer bland annat att redovisa hur ekonomin ser ut och berätta om några spännande saker som händer i höst.
Varmt välkommen med!

//Församlingsledningen

Bön för Sverige på Nationaldagen

På Nationaldagen den 6 juni samlas vi kl. 11:00 – 12:00 till bön för vårt land, vårt folk och vår stad.
Runt om i Sverige hålls under dagen bönesamlingar. Målet är att det i varje kommun ska hållas minst en bönesamling.
Varmt välkommen med att be för Sverige!

Sommargåvan 2019

Det händer mycket i Enakyrkan just nu. Vi möter nya människor i våra gudstjänster så gott som varje söndag. Många uttrycker glädje över den påtagliga gudsnärvaron, innerligheten och värmen i vår församling. Inför hösten vill vi stå rustade för att ta emot ännu fler människor, nå längre med evangeliet och betjäna fler. Det är ju vår längtan att ”göra Jesus känd, trodd och älskad av många fler!”

Samtidigt vet vi att sommaren ofta innebär en nedgång i givandet till församlingen. Det har förstås sina naturliga orsaker: vi är ju lite mer utspridda under sommarmånaderna och kanske inte har möjlighet att komma till gudstjänst lika ofta som annars.

I församlingsledningen har vi känt att vi skulle vilja uppmuntra till en extra satsning på givande till församlingen, så att kassan är välfylld när vi börjar höstterminen. Därför inbjuder vi till ”Sommargåvan 2019” – en insamling som vi gör under gudstjänsten den 26 maj. Vi kommer att genomföra insamlingen med lite extra fest och glädje. Det går att ge på alla de vanliga sätten – men vi ger också möjlighet att ge ett löfte om att sända in sin gåva vid ett senare tillfälle.

Be gärna över det här och fundera över vad du har möjlighet att bidra med. Insamlingen är naturligtvis helt frivillig, men vi tror att många vill vara med och ge till Guds verk!

Tack för att du är med!
//Församlingsledningen